XAMPP ile Localhost’a WordPress Kurulumu Nasıl Yapılır?

 XAMPP ile Localhost’a WordPress Kurulumu Nasıl Yapılır?

XAMPP ile Localhost’a WordPress Kurulumu Nasıl Yapılır?

WordPress piyasadaki en popüler CMS’dir ve kullanımı kolaydır. WordPress ile dakikalar içinde bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Ancak, web sitenizi bilgisayarınıza yerel olarak kurmadan önce Apache, MySQL ve PHP’yi yapılandırmanız gerekir. Bu makalede bunu nasıl yapacağınızı göstereceğiz, böylece WordPress’in tüm avantajlarından hosting için ödeme yapmadan yararlanabilirsiniz.

WordPress Nedir

WordPress, PHP ve MySQL tabanlı ücretsiz ve açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemidir (CMS). WordPress bloglar, iş web siteleri, çevrimiçi özgeçmişler, portföyler ve daha fazlasını oluşturmak için kullanılabilir. CMS’nin kullanımı kolaydır, bu nedenle web sitesi geliştirmede yeni olsanız bile, kendi sitenizi bozmanız zordur.

WordPress 2003 yılından beri kullanılmaktadır ve kullanım kolaylığı ve aşağıdaki gibi özellikleri nedeniyle günümüzde hala kullanılan en popüler CMS’dir:

  • Alışveriş sepetleri veya form gönderimleri gibi işlevler eklemenizi sağlayan eklentiler
  • Kenar çubuklarına sosyal medya düğmeleri gibi şeyler ekleyerek sitenizi özelleştirmenizi sağlayan widget’lar
  • Renkleri ve yazı tiplerini değiştirmenizi sağlayan tema seçenekleri
  • How to Install WordPress on Localhost (5 Easy Steps) - weDevs

Windows’ta XAMPP Kurulumu

Windows için XAMPP indirin. XAMPP yükleyicisi tek bir dosyadır, bu nedenle başka bir şey indirmenize gerek yoktur. Adı “XAMPP-setup-2.4.1a” gibi bir şeydir ve bir zip dosyası içinde gelir. XAMPP yükleyicisini çalıştırın ve bilgisayarınıza yüklemek için ekrandaki talimatları izleyin (bazı güvenlik uyarılarına tıklamanız gerekebilir).

Yüklemeyi tamamladıktan sonra -XAMPP’ı masaüstünüzdeki simgesine çift tıklayarak veya ‘Başlat Menüsü > Programlar’ kısmından yükleyin. Bu programı daha önce hiç kullanmadıysanız, Apache ve MySQL’i başlatmak isteyip istemediğiniz sorulacaktır; evet deyin!

Ekranınızın altındaki görev çubuğundaki simgesine tıklayarak veya ‘Başlat Menüsü > Tüm Programlar > Xampp’ yolunu izleyerek (gerekirse) -XAMPP’yi başlatın. Yönetici olarak çalışmaya devam ederken, not defterini açın ve “mysql” yazın. Parola sorulduğunda hem kullanıcı adı hem de parola için “root” girin – bu daha sonra phpmyadmin aracılığıyla WordPress’i yapılandırırken bağlanmamızı sağlayacaktır!

Artık kurulum için hazırsınız!

Mac OS üzerinde XAMPP Kurulumu

  • Mac OS’a XAMPP yükleyin
  • XAMPP kontrol panelini başlatın
  • Yeni bir site ekleyin
  • Yeni bir veritabanı kurun (MySQL kullandım)
  • Aşağıdaki gibi yeni bir kullanıcı ve parola oluşturun: Kullanıcı: root Şifre: xampp
  • Installing WordPress on Localhost - XAMPP - Theme4Press

Apache ve MySQL’in Yapılandırılması

Bu noktada, çalışan bir XAMPP kurulumunuz var. Şimdi, Apache ve MySQL’i yapılandırma zamanı. Favori metin düzenleyicinizi açın ve localhost.conf adlı dosyayı açın. Şuna benzer bir şey göreceksiniz:

Apache yapılandırma dosyası

# # DocumentRoot: HTML belgelerinizi sunacağınız dizin.

XAMPP’de WordPress Kurulumu

  • Tarayıcınızı açın ve https://wordpress.org/download/ adresine gidin.
  • Yükle düğmesine tıklayın, ardından Çalıştır’a tıklayın.
  • Şimdi WordPress’in nereye kurulması gerektiğini soran bir pencere göreceksiniz. Açılır menüden Localhost veya Network’ü seçin ve Şimdi Yükle’ye tıklayın.
  • Bilgisayarınıza neler gireceği hakkında bazı bilgiler içeren bir açılır pencere göreceksiniz – tüm hüküm ve koşulları kabul ediyorum seçeneğini işaretleyin ve devam etmek için Kurulumu Bitir düğmesine basın.
  • Cómo Crear Sitio Local WordPress con XAMPP — WPBody

WordPress’i kurmadan önce Apache, MySQL, PHP ve localhost’u yapılandırmanız gerekir.

Buradan çıkarılacak sonuç, WordPress’i yüklemeden önce localhost’ta Apache, MySQL ve PHP’yi yapılandırmanız gerektiğidir.

XAMPP veya WAMP ile localhost ortamınızı kurduktan sonra WordPress’i kurabilirsiniz.

 

Artık WordPress’i localhost’unuza kolayca kurabilirsiniz. WordPress’i yüklemeden önce Apache, MySQL, PHP ve localhost’u yapılandırmanız gerekir. Yukarıdaki bileşenleri yapılandırdıktan sonra, WordPress’in en son sürümünü resmi web sitesinden indirebilir ve localhost’unuza yükleyebilirsiniz.

Yorum Yap